Hopfrög Kids 3F (FeelFitFlex) Barefoot Nedir?

çocuk ayakkabısı, ayakkabı, ayakkabı modelleri, barefoot
Kategori:
 
Yayın Tarihi:
 

Hopfrög Kids 3F (FeelFitFlex) Barefoot Nedir?

 

“Yalınayak yürümeyi taklit eden 3F Barefoot özellikli Hopfrög’ler minik ayakların sağlıklı gelişimini her şeyden çok önceliyor.” Biliyoruz merak ediyorsunuz, nedir bu 3F Barefoot? Bunu açıklamadan önce gelin birlikte ayak anatomisi ve gelişimine biraz daha yakından bakıp öğrenelim:

 

Ayak Deyip Geçmeyin!

 

İskeletimizin yaklaşık %25’ ini oluşturan insan ayağı, 26 kemik, 33 eklem, çok sayıda bağ, tendon ve kas içeren karmaşık bir yapıdır. Ayak bileği, ayak tarak kemikleri ve ayak parmak kemikleri ile birlikte deri, kas ve eklemlerden oluşur. Bu mükemmel yapı, ayakta durma, yürüme, koşma, zıplama, tırmanma ve daha birçok aktiviteyi mümkün kılar. Ayak anatomisinin bu sofistike biyomekaniği, yüksek kararlılık ve ahenkli bir uyum ile şaşırtıcı bir şekilde işlev sağlar.

Ayak Deyip Geçmeyin!

Yaşam Boyu Ayak Gelişimi

 

Ayak gelişiminin en önemli dönemi 0-2 yaş aralığıdır. Bu dönemde ayak boyu iki katına çıkar, kemik yapısı gelişir ve sertleşir. Kaslar henüz gelişmemiştir ve ayak kavisinde yağlanma nedeniyle düztabandır. Kemikler yumuşak ve esnektir. 3-6 yaş arasında kemikler sertleşmeye ve ayak şekli oluşmaya başlar. 15-18 yaşları arasında ise kemikler sertleşir ve ayak şekil gelişimi tamamlanır. Ayak anatomik yapısının gelişimi ve değişimi, anne karnında başlar, çocukluk döneminde gelişir,hatta bu dönemle de sınırlı kalmayarak yetişkinlikte değişebilen dinamik bir süreçtir. Ayak sağlığına verilen önemin yaşam boyu bir alışkanlık haline getirilmesi çok önemlidir. İşte bu nedenle sağlıklı ayak gelişimini destekleyen ve doğal hareketi sağlayan doğru ayakkabı seçimi ise her yaşta önemlidir.

Yaşam Boyu Ayak Gelişimi Yaşam Boyu Ayak Gelişimi

Ayakların Olmazsa Olmazı: Doğru Ayakkabı

 

Gelişimin en hızlı olduğu evrelerden bebeklik döneminde ev içinde bebek ayakkabısı kullanımından ziyade evde çıplak ayakla yürümek doğal ve sağlıklı bir tercih olabilir. Ev dışında ise ilk adım ayakkabısı ve diğer ayakkabılar için çocukları soğuk, nem, darbe ve diğer zararlı etmenlerden koruyacak minimalist çocuk ayakkabıları tercih edilmelidir. Bu ayakkabılar, ayağın doğal, güçlü ve sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olurken aynı zamanda çıplak ayak hissini de sağlar. Bu sayede yanlış ayakkabı seçimi nedeniyle oluşabilecek muhtemel ayak şekil bozukluklarının önüne geçilmiş olur.

 

Peki ya yanlış ayakkabı tercih edilirse?

 

Rastgele alınan yanlış ayakkabı tercih edilmesi durumunda çocuklarda ve yetişkinlerde ayak rahatsızlıkları ve hastalıkları ortaya çıkabilir. Ayak şekil bozukluğu, tırnak batması, ayak ağrısı, içe basma gibi basma bozuklukları ile birlikte ayak burkulması ve düztabanlık çocuklarda en sık karşılaşılan problemler olarak sayılabilir. Yetişkinlerde ise yanlış ayakkabı seçimine bağlı ayak başparmak ağrısı ile gelişen halluks valgus hastalığı, pençe-çekiç parmak, topuk ağrısı, topuk dikeni, yorgunluk, bel ve bacak ağrısı görülebilir.

Peki ya yanlış ayakkabı tercih edilirse? Peki ya yanlış ayakkabı tercih edilirse? Peki ya yanlış ayakkabı tercih edilirse?

3F (FeelFitFlex) BAREFOOT ÖZELLİKLİ HOPFRÖG’LER

 

  1. 1-FEEL: HİSSETMENİN HAFİFLİĞİ

    Ayakkabıların, dolgu ya da yastıklama gibi yeri hissetmenizi engelleyen ağırlıklardan kurtularak hafifleyen yapısı ve bastığınız her adımı derinlemesine hissetmenize olanak sağlayan Ultra İnce Tabanı sayesinde hissetmenin hafifliğini yaşayın! Özel tasarım bu tabanlar ile çocukluk döneminde büyük öneme sahip olan duyu bütünleme gelişimi, sinir uçlarının en zengin olduğu ayak tabanında yalın ayak yürüme simüle ederek desteklenir.
     

  2. 2-FIT: UYUM SAĞLAMANIN KONFORU

    Miniklerin ayak gelişiminin her evresine uyum sağlayan yapısı konfor ve rahatlığı getirir. Ayakları sıkmaz. Geniş burun yapısı ile ayak parmaklarına ihtiyaç duydukları alanı sağlar, işlev görme yeteneği kazandırır. Yürürken, ayak parmaklarının doğal bir şekilde yayılmasına ve zemini tamamen kavrayarak dengeli ve sağlam adımlarla yürümesine destek olur. Ayakkabının yerden yüksekliği ön ve arka kısımlarında aynıdır ve zemine tam temas ederek yalnızca minik ayaklarla değil , doğa ile de tam uyumludur.
     

  3. 3- FLEX: ESNEMENİN ÖZGÜRLÜĞÜ

    Ultra ince ve esnek yapısı ayağın doğal hareketlerini özgürleştirir. Böylece kas ve tendonların etkin kullanımı güçlü ve dengeli bir duruş sağlar. Her adımda tabanın ayak kemikleri ile uyumlu esnemesi, zorlu zemin şekillerinde bile tam kavrama sağlar.

Unutmayın, kaslar kullandıkça gelişir.
Birlikte yürüyelim, Birlikte büyüyelim.
Etiketler: Barefoot
Temmuz 10, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR